Elektriker i lund

Felsökning av din elanläggning - Vi hjälper dig att hitta felet.

Elfel är inte bara irriterande, de kan även vara förenade med fara. Våra elektriker gör trygg och effektiv felsökning av ditt elsystem och kan snabbt avgöra vad felet beror på – och om det kräver omedelbar åtgärd. Har strömmen gått eller löser jordfelsbrytaren ut utan synbar anledning?

Oavsett vilka störningar du och ditt elsystem drabbas av så kan en felsökning av din el vara på sin plats. Våra auktoriserade elektriker är snabbt på plats och felsöker samt åtgärdar alla typer av elfel innan läget blir akut.

Alla typer av felsökningar av el av lokala elektriker i Lund

Det kan finnas flera orsaker till elfel och inte sällan behövs professionell felsökning. Du kan vara helt eller bara delvis utan ström och felsökningen ger svar på varför. Det kan handla om en överbelastning för att för många elapparater är igång samtidigt.

Felsökning för att elfel har många orsaker

Strömmen kan även gå för att du kopplat in en gammal eller defekt elprodukt. Om du gjort en egen felsökning men inte hittat källan till problemet är det definitivt aktuellt att kontakta oss för felsökning av din el. Det är självklart viktigt att du så snabbt som möjligt får tillbaka din el om ditt hushåll är strömlöst. Ännu viktigare är att du får vetskap om vad som orsakar störningarna eller utlöser jordfelsbrytaren.

Professionell felsökning för din säkerhet

Du är självklart medveten om att du aldrig ska chansa med el. Om din jordfelsbrytare löser ut med täta mellanrum eller om det uppstår andra störningar så rekommenderar vi dig att låta utföra en felsökning och ta behörig hjälp att fixa problemet. Tumregeln är att elarbeten som innefattar kontakt med el av något slag ska utföras av kvalificerade elektriker. Det är inte tillåtet att utföra denna typ av elarbeten om du inte är behörig så överlåt detta till oss.

Vi är det trygga valet av elektriker som kommer på kort varsel och utför alla typer av felsökningar när det kommer till din el. Är läget akut kommer vi direkt och är på plats inom en timme. Vi hjälper privatkunder med felsökning i hemmet men även företag och bostadsrättsföreningar eller större fastigheter.

Kontakta oss - Vi svarar 24/7

ENKELT ATT BOKA EN ELEKTRIKER:

  1. Ring oss på 046-560 03 66 eller fyll i kontaktformuläret.  
  2. En av våra bokare kontaktar dig och går igenom ditt arbete.  
  3. Du får en bekräftelse på en bokad tid.  
  4. En lokal elektriker utför arbetet.  
  5. Du får faktura på arbetet. 

Så felsöker du din el

Innan du kontaktar oss kan du själv göra en felsökning av din el, exempelvis om det plötsligt är strömlöst. Börja med att kolla om du har el någonstans i hemmet eller om strömmen gått överallt. Är strömmen helt borta och dina grannar verkar ha samma problem? Då det förmodligen fel hos ditt elbolag – gör då en felanmälan och invänta att deras tekniker löser problemet.

Felsökning – en säkring har gått

Är du enbart delvis utan el så har vanligtvis en säkring gått. Har du ett äldre proppskåp byter du propp och har du automatsäkringar slår du upp slår du upp säkringsknappen. Om dina säkringar löser ut ofta är det ett tecken på installationsfel alternativ fel i någon ansluten produkt, kanske en trasig sladd. Orsaken kan också vara överbelastning med för många elprodukter igång samtidigt. Hittar du inga synliga skador på dina elapparater och säkringarna fortsätter lösa ut bör du kontakta oss så hjälper vi dig med kvalificerad felsökning samt åtgärdar ditt elfel.

Felsökning – jordfelsbrytaren har löst ut

Är hemmet helt utan ström i hemmet så kan jordfelsbrytaren ha löst ut. Det kan bero på en tillfällig störning eller tillfälligt fel men kan också tyda på ett bestående fel. Så här kan du felsöka din jordfelsbrytare:

Scenario 1: Slå till jordfelsbrytaren. Om jordfelsbrytaren inte löser ut igen kan det handla om en tillfällig störning. Om det inträffar igen inom kort bör du kontakta oss för en professionell felsökning.

Scenario 2: Slå till jordfelsbrytaren. Löser den ut direkt efter tillslaget finns ett bestående fel. Försök att lokalisera vilken säkring det gäller och om du kan utröna vad som orsakar att den löser ut, exempelvis en felaktig elprodukt. Hittar du inte någon lösning finns felet förmodligen i den fasta installationen eller i någon fast ansluten apparat. Då bör du kontakta oss för professionell felsökning.